Matchen op basis van vaardigheden

Software-ontwikkelaar dit-WERKt gaat samen met de Vrije Universiteit Amsterdam een platform bouwen, een innovatief systeem, dat mensen die actief zijn op de arbeidsmarkt centraal stelt. Er wordt niet langer alleen gekeken naar cv’s en vacatureteksten, maar vooral naar vaardigheden. Hierdoor kunnen meer mensen werk vinden en krijgen bedrijven daardoor beter personeel.

In september won dit-WERKt een aanbesteding van House of Skills. Dit is een samenwerkingsverband in de metropoolregio Amsterdam tussen bedrijfsleven en overheden. House of Skills wil de problemen op de arbeidsmarkt oplossen met een op vaardigheden gerichte aanpak.
Directeur Herman Miedema van dit-WERKt: “We zijn natuurlijk heel trots dat we de aanbesteding hebben gewonnen en dit platform samen met de Vrije Universiteit mogen gaan bouwen. We doen dat met de ACLA, de Amsterdam Centre for Learning Analytics. We zien veel potentie in het project en hopen dat andere regio’s ons platform ook gaan gebruiken. Door ons te richten op vaardigheden in plaats van op cv’s en vacatures, is het mijn overtuiging dat meer mensen een baan krijgen die bij ze past.”

In de praktijk blijkt namelijk dat werkzoekenden over veel meer vaardigheden beschikken dan uit hun cv blijkt. Werkgevers weten daarnaast in hun vacatures meestal niet goed te beschrijven over welke vaardigheden een nieuwe werknemer moet beschikken. Hierdoor lopen werkgevers en werkzoekenden elkaar onnodig mis.

De innovatieve software van dit-WERKt gaat dit probleem oplossen. Het is voor het eerst dat er op zo’n grote schaal gewerkt wordt aan een systeem waarmee de arbeidsmarkt weer in balans kan komen. Door de unieke aanpak worden werkgevers en werknemers straks aan de hand van vaardigheden aan elkaar gelinkt. De kwaliteit van de matches wordt hierdoor een stuk hoger en de kans op succes dus een stuk groter.

Daarnaast wordt het voor werkzoekenden makkelijker om tussen verschillende sectoren te schakelen. Vaardigheden die in de ene sector zijn opgedaan, kunnen in andere sectoren namelijk ook heel bruikbaar zijn. Ook worden er suggesties gedaan voor passende opleidingen, als er bijvoorbeeld bepaalde vaardigheden ontbreken.


Net als onze klanten ook profiteren van de webapplicatie dit-WERKt?

Wij vertellen u graag wat dit-WERKt voor uw organisatie kan betekenen


Neem contact met ons op