De eerste deelnemers in Hoeksche Waard?

Hoe is het nu met…

de eerste deelnemers in Hoeksche Waard?

In juni 2017 startte in Hoeksche Waard de eerste proef met dit-WERKt. Al binnen het eerste half jaar vinden alle 13 kandidaten een vorm van nieuw werk. Tien maanden later zijn 8 van hen volledig uit de uitkering en hebben 4 een parttime inkomen.

Marina was een van de kandidaten van de eerste groep. Sinds januari heeft ook zij een vast contract bij een kinderopvang. ‘In het begin was ik best sceptisch. Zeker omdat gezegd werd dat ik wel vier sollicitaties per week zou kunnen hebben (..). Hoe ga ik dit allemaal voor elkaar krijgen, dacht ik bij mezelf.’ Wat Marina de volgende groep deelnemers graag mee wil geven: ‘Je inzet wordt echt beloond.’ Lees hier het volledige verhaal van Marina

Groep 2

Na het succes van de eerste groep, nodigde Werk & Inkomen Hoeksche Waard eind vorig jaar nog eens 12 werkzoekenden uit voor een account in dit-WERKt. Van hen zijn 3 alweer uitgestroomd, hebben 2 een leerwerkovereenkomst, heeft 1 persoon een proefplaatsing en zijn nog eens 2 deelnemers bezig (onder begeleiding van Regionaal Bureau Zelfstandigen) met het opstarten van een eigen zaak. Daarnaast doet 1 kandidaat op dit moment nog vrijwilligerswerk en hebben 4 kandidaten tijdelijk parttime of fulltime werk gedaan.

Nieuw in 2018 is dat Werk & Inkomen Hoeksche Waard met een doorlopende groep werkt: voor elke kandidaat die uitstroomt vanwege nieuw werk of een leerwerktraject, start direct een nieuwe kandidaat met dit-WERKt

 


Net als onze klanten ook profiteren van de webapplicatie dit-WERKt?

Wij vertellen u graag wat dit-WERKt voor uw organisatie kan betekenen


Neem contact met ons op